Blog

hotspot: Blue Boy Amsterdam

In een monumentaal pand in het hart van Amsterdam zat ooit het mannenbordeel Blue Boy. Nu zit daar het nieuwe restaurant van horecaondernemers Casper Reinders en Serge Rijn gevestigd (Onder andere bekend van de Jimmy Woo, Lion Nior, Bo Cinq en Libertine Café). De naam is hetzelfde gebleven maar voor de rest is de hele zaak verbouwd. We namen een kijkje in het restaurant en waren bij het zien van het eclectische interieur al meteen verkocht!

 

 

 

 

 

In samenwerking met ontwerper Thijs Murré is het pand grondig verbouwd en verdeeld in een restaurant-en cocktailgedeelte. Zoals we van Casper gewend zijn is de Blue Boy ingericht met door hem zelf gevonden rariteiten, vintage meubels en kunst. Een echte eyecatcher is het schilderij met circusachtige taferelen. Ook de vintage barkrukken aan de cocktailbar zijn een lust voor het oog! Het hele pand heeft een warme uitstraling en in het loungegedeelte staan heerlijke luie banken met een openhaard waar je na of voor het eten nog uren kan vertoeven met een cocktail.

In het restaurant is Jeroen de Zeeuw verantwoordelijk voor de keuken. Deze top chef ken je misschien van ‘Simple’, zijn kookboek voor thuiskoks en zijn gelijknamige restaurant in Utrecht. Ze serveren kleine internationale gastronomische gerechten van hoge kwaliteit. Je kunt kiezen uit een smal, medium of large menu. Ook kan je bij de menu’s kiezen voor een wijnarrangement. Het menu wisselt trouwens elke maand, waarbij de nieuwe seizoen producten steeds opnieuw de hoofdrol spelen. Zo aten wij onder andere een steak tartare van black angus met een sjalot mayonaise, sorbet van Piccadilly en een heel dun gebakken zuurdesembroodje.

Blue Boy is niet alleen de nieuwe place to eat maar ook de place to be voor een inspirerende setting en een fantastische avond uit in Amsterdam! Vanaf juli zal het concept worden aangepast en kan je er ook a la carte eten

Blue Boy

Spuistraat 3GH
020-2214932
www.blueboy.amsterdam