Blog

Leer creaties 2014

Leer blijft elk jaar terug komen en is zeker een must voor het jaar 2014. Als er een materiaal is wat ervoor zorgt waar je alle vormen, silhouetten en structuren in kunt zien dat is het wel in deze stof. Deze terug keer van de leertrend was al te spotten op verscheidene catwalks waaronder Balmain, Diesel Black Gold en Isabel Marant.

Tijdens de shows waren er voornamelijk veel leercreaties te zien met metalen oogjes, schijven, ritsen, studs en gespen. Een ware e voor leer volgend seizoen is geperforeerd leer. Naast deze creaties zien we ook veel leer in wit, rood en beige passend bij het zomerseizoen. Voor de zomer is de leer zeker luchtiger dan voor de winterlooks en zien we ook veel leerlooks zoals een gecoate broek en een rubberen legging. Voor zomer 2014 zal wit leer naast zwart de koploper zijn.

Leer is een van de beste materialen om mee te mixen. Combineer leer met wollige of doorschijnende items om het wat vrouwelijker te maken. Hou je meer van stoer dan is een geruit bloesje ideaal om je look wat mannelijker te maken. Het bikerjasje wat je deze winter overal ziet hangen is en blijft voor deze winter een van

Leren items worden jaar in jaar uit gedragen en hoe langer de items worden gebruikt hoe mooier het leer wordt. Bij het zien van alle shows kan ik niet wachten om weer een mooie leren investering te gaan doen.

Door Tahnee Frijters

foto’s diesel black gold, isabel marant en Balmain catwalk 2014

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *